TA HAND OM DINA REHBANDPRODUKTER - SÅ KOMMER DE ATT ÄLSKA DIG TILLBAKA!

TA HAND OM DINA REHBANDPRODUKTER - SÅ KOMMER DE ATT ÄLSKA DIG TILLBAKA!

Vi är otroligt stolta över att våra produkter är så slitstarka. I denna artikel får du lära dig att sköta dina Rehband-produkter så att de förblir i toppskick under hela sin livstid. Följ våra enkla rekommendationer för produktskötsel, så kommer du att bli förvånad över i hur många år din produkt kommer att hålla.

Värme är en nyckelfunktion

Rehbands stöd består av ett extremt hållbart och värmegenererande gummimaterial. Den viktigaste funktion för värme i Rehbands stöd är att skydda muskler, leder och mjuk vävnad från skada. Materialets isolerande egenskaper bevarar den kroppsvärme som uppstår fysisk aktivitet, men redan att bära stöden främjar värmefördelarna. Den ökade blodcirkulationen och muskelfunktionen som genereras av värme till muskler och leder möjliggör förbättrad prestation.

Träna. Tvätta. Upprepa.

Fysisk aktivitet höjer kroppstemperaturen och alstrar svett. Det känner vi alla till. Alla idrottsmän som använt knäskydd känner till den värmande känslan och hur knästödet dryper av svett efter träningen. Men oroa dig inte, svettiga knästöd behöver inte vara samma sak som stinkande knästöd. Att ta hand om sin Rehband-produkt och göra den lika fräsch som före träningen, kan åstadkommas med några få steg.

TORKA

Låt produkten torka inochut när du tar av den efter träningen (låt den inte ligga i träningsväskan i timtal).

TVÄTTA

Lägg produkten i tvättmaskinen tillsammans med din vanliga tvätt, helst med liknande färger. Tvätta vid 40 °C. Tvättpåse rekommenderas, men är inte obligatoriskt.

TORKA

Sträck ut produkten varsamt och låt den torka liggande plant i rumstemperatur.

GÖR INTE DETTA

Under årens lopp har vi hört många berättelser om kreativa lösningar för att bli kvitt dålig lukt. För att sätta stopp för detta har vi sammanställt några tips på vad du inte ska göra.

- Torktumla inte produkten. Hög värme förstör materialets och sömmens integritet. Dessutom smälter den logotyper på produkten.
- Av samma anledning ska du inte koka dina knästöd. Tro oss, vi har sett det bara alltför många gånger. Maskintvätt räcker för att få bort lukten.
- I extrema fall, ifall lukten inte skulle gå bort (trots att du har följt de vanliga tvättråden), testa att placera knästöden i en Ziploc-påse i frysen över natten. Detta bidrar till att döda ansamlade bakterier, som ofta är orsaken till envis lukt.

HUR GÖR VÅRA AMBASSADÖRER?

Hinderbanestjärnan Ryan Kent säger:
"Jag har aldrig kokat dem eller lagt dem i frysen, men jag slänger definitivt in dem i tvättmaskinen/torktumlaren minst en eller ett par gånger i veckan. Jag svettas mycket rent allmänt, men hettan och luftfuktigheten här i South Carolina får mig att svettas på en helt ny nivå. Mina knäskydd är rejält blöta efter en grym träning. (Men de är designade för att bli blöta.) Så jag brukar helt enkelt slänga in dem tillsammans med resten av tvätten." 

När han tillfrågas om hur illa de har luktat som värst, svarar han: 
"Jag lät ett par ligga i träningsväskan i några veckor och till slut trängde lukten ut från väskan och in i bilen. Jag vet inte om jag helt enkelt vande mig, men det störde mig faktiskt inte så mycket. Det var inte förrän min flickvän vägrade att åka i bilen som jag tyckte att det var hög tid att ta ut dem."

Reading next

En Materialguide till Rehbands Produkter: Design, Utveckling och Högkvalitativa Material
Optimera prestationen och förebygg skador med Rehbands anatomiskt formade knäskydd

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.