• Osta verkossa
  • 2-3 päivän toimitus

Kuinka Rehband polvituet suojaavat ja tukevat polviasi harjoituksen aikana

Polvituki Rehband - Josh Bridges - squats

Polvituet ovat anatomisesti muotoiltuja polvisuojia, jotka tarjoavat sekä kompressiota että lämpöä lisäten suorituskykyä ja suojaten loukkaantumisilta. Polvi on yksi kehon loukkaantumisaltteimmista osista, joka tarvitsee ylimääräistä tukea rankkojen tai pitkäkestoisten harjoitusten aikana sekä loukkaantumisen jälkeen. Rx Knee Support -polvituessa on patentoitu, anatominen rakenne, joka parantaa lihaskoordinaatiota janivelten tasapainoa sekä vähentää energiahukkaa.  

"Rehband Rx Knee Support -polvituki yhdistää kolme tärkeää ominaisuutta: vakauden, kompression ja lämmön. Vakaus tarjoaa sekä fyysisen että psyykkisen turvallisuudentunteen. Kompressio auttaa estämään loukkaantumisia ja parantaa lihasmuistia oikeista liikeradoista. Lämpö suojaa käyttäjän niveliä ja pehmytkudosta loukkaantumisilta. Yhdessä nämä ominaisuudet parantavat urheilijan suorituskykyä", selittää Johan Bohlin, Fysioterapeutti ja Rehbandin Kehityspäällikkö.

"Polvituet ovat suunniteltu suojelemaan polviasi loukkaantumisen jälkeen, mutta myös estämään loukkaantumisia ja uudelleenloukkaantumisia. Suurin käyttäjäryhmä on henkilöt, jotka ovat kärsineet polvivammasta, ja joilla on ollut tai joilla edelleen on heikko polvi, ja jotka haluavat välttää uudet loukkaantumiset. Mitä nopeammin pääset jatkamaan urheilua loukkaantumisen jälkeen, sitä nopeampaa toipuminen on. Polvituet siis auttavat sinua jatkamaan aktiivista elämääsi nopeammin", kertoo Johan Bohlin.

rehband polvituki - sisälle

KUINKA POLVITUET TOIMIVAT

Polvituet toimivat antamalla lämpöä ja kompressiota polville. Kompressio parantaa verenkiertoa ja lisää polven lähettämiä reseptorisia viestejä, auttaen urheilijaa kontrolloimaan ja vakauttamaan liikkeitä. 

"Lisääntynyt neurologisten viestien taso tarkoittaa, että aivot saavat enemmän tietoa siitä kehosi kohdasta, joka kokee kompressiota. Tämä lisää tietoisuutta siitä, kuinka käytämme tätä niveltä tai kehonosaa. Polvitukea käyttäessäsi pystyt suorittamaan liikkeitä paremmin –sekä tasapaino, koordinaatio että kyky aktivoida lihaksia paranee. Kompression avulla voimme hypätä korkeammalle tai juosta nopeammin. Jos olet loukkaantunut tai loukkaantumisriskissä, polvituki auttaa kontrolloimaan polvea paremmin", sanoo Johan Bohlin.

Polvituen lämmittävä vaikutus auttaa parantamaan verenkiertoa nopeammin, ja on tehokas tapa pitää polvet lämpiminä koko harjoituksen ajan.

"Käyttäessäsi polvitukea polvi saavuttaa ihanteellisen toimintalämpötilan nopeammin, joten nivelet ovat valmiina, kun aloitat harjoittelun. Vaikutus on myös tärkeä urheilun jälkeen, jolloin polvituki hidastaa polven lämpötilan laskua. Tätä voidaan verrata jäähdyttelylenkkiin", Johan Bohlin sanoo. 

"Polvivammat ovat hyvin yleisiä. Jos sinulla on heikkoutta polvissasi, huomaat sen nopeasti, sekä treenatessasi että tehdessäsi jokapäiväisiä askareita. Polvi on keskeinen ja herkkä nivel, jonka voit loukata huolimatta siitä, oletko hyvin aktiivinen vai et. Jos liikut liian vähän, polvi tarvitsee tukea, ja jos liikut liian paljon, polvi rasittuu. Tämä kaikki on melko monimutkaista.  Siksi yksi Rehbandin päätavoitteista onkin ollut polvituet ja etenkin sellaisen polvituen kehittäminen, joka tukee monenlaisia urheilijoita – sillä niin monet ihmiset tarvitset sitä", Johan Bohlin toteaa.

Rehband - Josh Bridges - Polvituki - Strongman

AINUTLAATUINEN PATENTTI

Rehband Rx Knee Support -polvituki pohjautuu ainutlaatuiseen patenttiin, joka varmistaa anatomisen istuvuuden. Muotoilun ansiosta tuki mukailee kehon liikettä, minkä lisäksi tuki pysyy paikallaan urheilun aikana. Tämä muodostaa fyysiset ja psyykkiset puitteet kehon vahvistamiselle, ei vahingoittamiselle. Se myös auttaa varmistamaan, että tekemäsi liikkeet ovat kontrolloituja ja turvallisia.

"Kymmenen vuotta sitten Rehband sai patentin uuteen muotoiluun, joka rakennettiin anatomisesti istuvaksi, ja me olemme ainoita, jotka saavat laillisesti tätä muotoilua käyttää. Jos katsot Rehbandin polvituen sisälle, näet oikean jalan muodon etkä pelkästään taivutettua putkea. Anatominen muoto tekee kompressiosta tasaisen koko polven alueella, parantaen sekä vaikutusta että toimintaa", sanoo Johan Bohlin.

Rehband Rx Knee Support -polvituki on luokiteltu lääketieteelliseksi välineeksi, ja se perustuu Rehbandin pitkään lääketieteelliseen historiaan. Kaikki tuotetutkimus ja -kehitys tehdään Rehbandin kehitys- ja tutkimuskeskuksessa Norrköpingissä läheisessä yhteistyössä terveysalan ammattilaisten, urheilijoiden sekä urheiluseurojen kanssa. Tiimiin kuuluu muun muassa fysioterapeutteja ja materiaaleihin erikoistuneita insinöörejä.

"Kun kehitämme polvitukia, tutkimme olemassa olevaa tieteellistä todistusaineistoa ja tutkimusta. Polvitukemme on luokiteltu lääketieteellisiksi välineiksi ja niiden toiminta perustuu tieteeseen. Kehitysprosessin aikana käymme läpi riskianalyysin, myrkyllisyystestit ja fyysiset ominaisuudet. Tämän jälkeen polvituet arvioidaan terveysviranomaisten toimesta jokaisessa Euroopan maassa, jossa toimimme. Tämä sen varmistamiseksi, että polvituki voidaan luokitella lääketieteelliseksi välineeksi", selittää Johan Bohlin.

Polvituet valmistetaan neopreenista. Materiaalista on olemassa eritasoisia jäykkyyksiä, ja se on sekä joustavaa että tukevaa. Kaikki polvituet ja materiaalit testataan sekä laboratoriossa että läheisessä yhteistyössä urheilijoiden kanssa, jotta voimme olla varmoja, että polvituet tuottavat luvatut vaikutukset. Materiaali on erittäin korkeatasoista ja kestää useiden vuosien käytön.

Rehband - Rich Froning

KÄYTTÄJÄ- JA RISKIRYHMÄT

Polvitukia voivat käyttää kaikki urheilijat, lajista tai tasosta riippumatta, suorituskyvyn lisäämiseen ja vammoilta suojautumiseen.

"Tänä päivänä joissakin urheilulajeissa polvituet ovat jo osa kulttuuria ja yhteisöä, kuten esimerkiksi painonnostajien tai CrossFit-harrastajien parissa, mutta kiinnostus kasvaa myös muissa urheilulajeissa ja fyysisissä aktiviteeteissa. Polvituet on suunniteltu enemmänkin kehon huolenpitoa, vammojen estämistä ja vammoista palautumista varten yleisellä tasolla, kuin yhtä tiettyä urheilulajia varten. Kaikki voivat kärsiä polvivammasta", Johan Bohlin toteaa.

Joillekin riskiryhmille polvituen käyttö lisäsuojaa varten on erityisen tärkeää.

"13-vuotias tyttö, joka pelaa käsipalloa, on erittäin alttiissa tilanteessa, sillä polvet rasittuvat paljon samalla kuin tyttö kasvaa. Polvituet voivat auttaa käsipallopelaajaa treenaamaan tehokkaammin sekä vahvistamaan jalkojaan ja polviaan turvallisella tavalla", sanoo Johan ja jatkaa:  

"Sama pätee pitkänmatkanjuoksijoihin, etenkin heihin, jotka juoksevat maastossa. Heillä on korkea riski astua väärin, etenkin lenkin tai kilpailun loppupäässä, kun juoksija on väsynyt ja sekä tasapaino että koordinaatiokyky ovat heikentyneet. Polvituki voi estää ottamasta näitä vääriä askeleita, auttaen käyttäjää hallitsemaan polven liikeratoja myös väsyneenä."

Johan Bohlin kertoo, että polvitukia voidaan käyttää niin pitkään kuin tarpeellista. Mitä pidempään urheilija käyttää polvitukea, sitä paremmiksi ja kontrolloidummiksi polven liikkeet tulevat. Aikaisemmin väitettiin, että polvitukien ja muiden suojaavien varusteiden pitkällinen käyttö estää lihasten aktivoinnin. Tänä päivänä tutkimus on kuitenkin osoittanut, että polvituet ennemminkin auttavat vahvistamaan lihaksia, sillä niiden ansiosta liikkeet ovat kontrolloituja ja vakaita.   

OIKEAN POLVITUEN VALITSEMINEN 

Rehband-polvitukia valmistetaan kolmessa eri paksuudessa; 3mm, 5mm ja 7mm. Jos haluat tietää lisää erikokoisista polvituista, lue artikkelimme: Kuinka valitset juuri sinulle oikean polvituen: 3mm, 5mm vai 7mm

Katso kaikki polvituet osoitteessa rehband.fi